Hva er de spesielle betydningene av de forskjellige beholderfargene?

Hva er de spesielle betydningene av de forskjellige beholderfargene?

farger 1

Containerfarger er ikke bare for utseende, de hjelper til med å identifisere typen og tilstanden til containeren, samt fraktlinjen den tilhører.De fleste rederier har sine egne spesifikke fargevalg for effektivt å skille og koordinere containere.

Hvorfor kommer beholdere i forskjellige farger?

Noen av hovedårsakene inkluderer:

Identifikasjon av beholderen

Merkeforening

Tollforskriftene

Vær- og temperaturkontroll

Fordeler med beholderfarger

Identifisering av beholdere

Nye containere (sub-new containere) er vanligvis farget annerledes enn brukte containere, spesialcontainere og lagercontainere.Nye beholdere er vanligvis grå eller hvite for å tillate identifikasjon og gjenkjennelse.

Disse fargeforskjellene hjelper verfts- og terminaloperatører med å identifisere containere og lagre dem i henhold til deres kategori, samt hjelpe rederier eller leverandører som containerne tilhører med å raskt identifisere boksene deres.Dette sparer tid ved å gå gjennom detaljene til containere én etter én for å bekrefte eierskapet.

Merkeforening

Containere som tilhører et bestemt rederi har vanligvis merkefargene til det selskapet.Fargene på disse beholderne er hovedsakelig assosiert med markedsførings- og merkeforeningsformål.

Her er 5 populære bærere og fargene de bruker for beholderne sine:

Maersk Line – Lyseblå

Mediterranean Shipping Company (MSC) – Gul

Duffy France – mørkeblå

COSCO – blå/hvit

Hapag-Lloyd – Orange

Tollforskriftene

Containere er underlagt ulike sikkerhetsforskrifter.Derfor hjelper fargen på en beholder til å vise dens samsvar.For eksempel er containere som brukes til å transportere farlige stoffer ofte farget på en spesiell måte for å indikere hvilken type last de transporterer.

Værbarhet og temperaturkontroll

Farger er ikke bare for estetiske formål;de kan også øke en containers værbestandighet og beskytte lasten inne.Beholdermaling er et belegg av marinekvalitet som gir en barriere mot det ytre miljøet for beholderkropper av stål.Dette forhindrer at beholderen ruster og utvikler andre former for korrosjon.

Enkelte farger (som grått og hvitt) reflekterer sollys bedre.Derfor er kjølecontainere vanligvis malt hvite for å holde den temperaturfølsomme lasten inne i dem frisk og kjølig.

Hva betyr de forskjellige beholderfargene?

Brune og rødbrune beholdere

Brune og rødbrune beholdere er vanligvis forbundet med leasingselskaper.Grunnen til dette er at mørkere farger er mindre utsatt for forringelse enn lysere farger.Containere som brukes til utleie og enveisforsendelser blir utsatt for hyppigere transport, og mørkere farger bidrar til å skjule ufullkommenheter som riper, bulker og rust.Dette øker sjansene for at containeren leies ut igjen i fremtiden.

Det er en rekke leasingselskaper som bruker rødbrune containere, inkludert Triton International, Textainer Group og Florens Container Leasing. Les denne artikkelen for å lære mer om de beste leasingselskapene.

farger 2

Blå containere

Fargen blå forbindes vanligvis med standard containere som er forbundet med transport av tørrvarer som korn, klær og elektronikk.Duffy France er et selskap som bruker mørkeblå beholdere.

Grønne beholdere

Grønn er også en containerfarge foretrukket av ulike rederier.Disse inkluderer Evergreen, China Shipping og United Arab States Shipping Company (UASC).

Røde beholdere

Noen selskaper vil male sine høye containere (en fot mer i høyden enn standard containere) røde.Dette bidrar til å forbedre gjenkjenneligheten og skiller den fra standardbeholdere.Lyse farger (f.eks. rød og oransje) kan også brukes for å indikere at en beholder inneholder farlige eller giftige materialer, men dette er ikke en industristandard.

Hvite beholdere

Fargen hvit er vanligvis forbundet med kjølebeholdere.Som nevnt er dette fordi lysere farger reflekterer sollys lettere enn mørkere farger, holder innholdet i boksen kjølig og kontrollerer temperaturen.

Grå beholdere

Grå containere er noen ganger forbundet med militære eller offentlige forsendelser.Denne fargen reflekterer også sollys og holder lasten kjølig.

Det er viktig å merke seg at de ovennevnte fargevalgene ikke er universelle, og forskjellige fraktlinjer bruker forskjellige farger for forskjellige containertyper, størrelser og forhold.

*** Oversatt med www.DeepL.com/Translator (gratis versjon) ***


Innleggstid: 10. oktober 2023

Hovedapplikasjoner

De viktigste metodene for bruk av beholder er gitt nedenfor